Weerdashboard KNMI, alles over het weerbericht in een oogopslag te overzien.


Over

Projecten

Contact

Nieuws

Weer (met dank aan KNMI)          weerplaza   buienradar   wereld weer   pluim   WXCharts  

Vandaag & morgen

Vanmiddag onstuimig vanwege (onweers)buien met zware windstoten en hagel

Waarschuwingen 
Vanmiddag staat in het hele land code geel uit wegens zware windstoten, vooral bij buien.

Vanochtend wordt het geleidelijk overal bewolkt en volgen er van het westen uit buien. In de loop van de ochtend neemt de kans op onweer, hagel en windstoten toe. De matige zuidwestenwind draait naar een westelijke richting en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Vanmiddag is het overwegend bewolkt en trekken er stevige buien van west naar oost over het land. De buien gaan gepaard met hagel, onweer en zware windstoten, vlak aan zee van 80 tot 100 km/u, verder landinwaarts tot rond 90 km/u. De zwaarste buien verlaten aan het eind van de middag het land. Er blijven echter wel buien voorkomen, plaatselijk ook met onweer en hagel. De maximumtemperatuur wordt hooguit 12°C, tijdens buien zakt de temperatuur naar circa 5°C. De wind waait uit het westen en neemt boven land toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5-6, en langs de kust naar hard en mogelijk stormachtig, windkracht 7-8.
Vanavond zijn er naast opklaringen ook nog enkele buien, vooral in de noordelijke helft van het land. Opnieuw plaatselijk met onweer, hagel en (zware) windstoten. De wind uit het westen is matig, in de kustprovincies af en toe vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Komende nacht blijven er regelmatig buien voorkomen. Wederom met kans op onweer, hagel en langs de (zuid)westkust nog met zware windstoten. De westelijke wind is matig, aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6, en langs de zuidwestkust hard, windkracht 7. De minimumtemperatuur ligt rond de 5°C.

Morgenochtend blijft het wisselvallig met buien. Nog steeds is onweer en hagel mogelijk. De matige, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtige wind draait later naar noordwest.
Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien, later nemen de buien in het noorden af. De middagtemperatuur wordt hooguit 10°C. De noordwestenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6, en langs de zuidwestkust hard, windkracht 7.
Morgenavond neemt van het noorden uit de buienactiviteit geleidelijk verder af en klaart het soms op. De noordwestelijke wind is boven land matig, langs de kust en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6, en langs de zuidwestkust eerst nog hard, windkracht 7. (Bron: KNMI)

15/04/2024 06.26 uur LT