Websoftware
voor ingenieurs- en adviesbureaus

Door onze ondersteuning kunt
u zich concentreren op waar ú goed in bent!

Nieuws

22 maart 2024 Nieuwe ecologie app voor Equipe Adviseurs
Voor het makkelijker en flexibeler vastleggen van veldwaarnemingen zijn we bezig om een nieuwe app te ontwikkelen. De app is primair bedoeld om op de telefoon te werken, maar draait even goed op tablet en PC. Het gaat om de gebruikelijke waarnemingsgegevens, de locatie wordt door een klik op de kaart vastgelegd en foto's kunnen direct in het veld worden gemaakt, of op kantoor worden toegevoegd.
6 juli 2023 BWNR opnames combineren lokale opslag met server functionaliteit
Het sterke punt van BWNR is dat opnamegegevens direct naar de server worden gestuurd. Dat betekent dat die gegevens direct voor alle betrokkenen beschikbaar zijn. En dat ze vervolgens veilig zijn vastgelegd op die server.
Het zwakke punt was dat je dan bij de opname afhankelijk was van een internetverbinding en de praktijk leert dat die internetverbinding vaak goed is, maar niet altijd. We hadden daarvoor al een redelijke oplossing waarbij gegevens gebufferd worden in de browser. Dat werkte goed, maar was enigszins kwetsbaar. Bij het afsluiten van de browser waren gegevens die nog niet geupload waren weg. In de praktijk eigenlijk nooit een probleem, maar het idee is niet goed.

In de laatste versie van BWNR wordt gebruik gemaakt van lokale opslag. Daarbij worden gegevens opgeslagen op het apparaat waarmee gewerkt wordt en blijven die gegevens bewaard als de browser wordt afgesloten of zelfs het apparaat wordt uitgeschakeld.

Het resultaat is dat opgenomen gegevens 100% veilig zijn. Het uploaden gaat automatisch. Zodra de internetverbinding voldoende is, worden de opnamegegevens geupload. De gebruiker hoeft niets te doen. Filmpje !
9 december 2022 Equipe Adviseurs timmert aan de weg met door Infolead ontwikkelde tool voor opnames geluidisolatie
Het artikel op www.equipe-adviseurs.nl/geluidsonderzoek-dcmr laat goed zien hoe groot de schaal van het geluidsonderzoekproject van DCMR in het Rijnmondgebied is. Het gaat om ca. 12.000 woningen waarbij door lawaai van wegverkeer sprake is van een te hoge geluidsbelasting op de gevel. Voor DCMR zijn de kosten natuurlijk van groot belang. Alleen scherp inschrijvende bureaus kregen kans om mee te doen. Dankzij de aan BWNR gekoppelde opname app was Equipe Adviseurs succesvol bij de inschrijving en zijn ze in staat er een succesvol project van te maken.
29 november 2022 Something completely different
We ondersteunen de Fietsersbond Afdeling Alphen aan de Rijn e.o. al jaren met raad en daad (op vrijwillige, kosteloze basis). De Fietsersbond doet echt belangrijk werk voor de kwaliteit en de veiligheid van fietsinfrastructuur in de gemeenten. Een overzicht van knelpunten vormt het uitgangspunt voor overleg met de gemeente. Daaruit komen goede dingen voort, er worden resultaten geboekt en de gemeente is daar ook blij mee. Voor Alphen aan den Rijn is een website opgezet waarin informatie met betrekking tot knelpunten inzichtelijk wordt gemaakt. Dat gebeurt door naast tekst ook links naar Google Streetview, Maps, eventuele Youtube video's en foto's aan te bieden. Ook is er een overzichtskaart waarop knelpunten worden getoond.
Daarvoor is nu ook landelijke interesse, zodat we nu bezig zijn de Alphense opzet te verbreden en landelijk toepasbaar te maken. Website
18 oktober 2022 Opnames geluidisolatie DCMR Rotterdam
Er zijn ondertussen 700 woningen opgenomen met onze geluidisolatie app. DCMR is bezig met inventarisatie van de isolatietoestand van woningen die zijn blootgesteld aan verkeerslawaai. Dit is een langlopend project, er gaan er nog vele woningen volgen.
17 oktober 2022 Nieuwe klant
We kunnen Sequur Bouw en Expertise als nieuwe klant voor BWNR verwelkomen. Jong bureau, veel ervaring.
15 september 2022 Uitbreiding opnamefunctionaliteit
De opnamefunctionaliteit van BWNR.NL is nog flexibeler geworden. Tot nu toe kwam de foto eerst en kon daar informatie aan toegevoegd worden. We kregen regelmatig vragen of dat anders kon. Eerst een probleem ingeven - bv. een scheur - en dan 1 of meer foto's ter illustratie met overzicht en detail. Er waren meer vragen:
  • is het mogelijk om met codes een tekstuele omschrijving te maken?
  • kunnen we met een externe camera werken en de fotonummers daarvan noteren bij een item, en tenslotte die foto's uploaden waarbij ze aan de hand van het fotonummer worden gekoppeld?
Dat hebben we nu gerealiseerd, als alternatief naast de bestaande opzet.
Dat wil zeggen dat er nu ook meerdere foto's aan 1 probleem omschrijving kunnen worden toegevoegd. Dat die foto's uit meerdere bronnen kunnen komen, direct van de iPad/tablet/telefoon waarmee gewerkt wordt, maar ook van externe camera. Ook dat de informatie over een gebrek op verschillende manieren kan worden toegevoegd. Door te kiezen uit vooraf ingestelde categorie├źn, of door intypen geholpen door codes die worden omgezet naar volledige tekst.
Daarmee bieden we aansluiting bij de werkwijze van nog meer verschillende bureaus.
19 augustus 2022 Nieuwe klant(en)
We kunnen 2SBE B.V. als nieuwe klant voor BWNR verwelkomen. Daarnaast nog 2 serieuze prospects. Het lijkt er ook op dat Infolead / BWNR beter gevonden wordt in de zoekmachines. Dat is goed nieuws, want marketing is niet ons sterkste punt.

Tevredenheid is hoog. Belangrijke rol daarbij speelt ons service model. Heel veel is inbegrepen. Als aanpassingen gewenst zijn, doen we die in principe gewoon als onderdeel van de service, zonder extra kosten. Dat betekent dat we snel slagen kunnen maken en dat gebruikers aan het roer staan. Het betekent ook dat gebruikers input continu helpt onze applicatie te verbeteren.

24 augustus 2021 Opnames geluidisolatie in verband met verkeerslawaai Milieudienst Rijnmond (DCMR)
Vanwege Corona heeft het project stil gelegen voordat de geplande opnames begonnen. Opnames waren gepland in maart 2020 maar de DCMR besloot om het vanwege Corona volledig stil te leggen. In juli 2021 is besloten dat de kust veilig is en zijn inspecteurs op pad met onze nieuwe applicatie. Hiermee worden woningen opgenomen - maten van ruimtes, gevels, openingen (ramen, deuren, ventilatie), gebruikte materialen. Op basis hiervan wordt direct het geluidniveau in de ruimtes berekend en wordt automatisch een rapport gegenereerd.
2 februari 2021 Q-Scan ecologische quickscans flora en fauna
Op aangeven van BK Bouw- en Milieuadvies functionaliteit toegevoegd op tabel gebied, waardoor we nog meer verschillende tabeltypen aankunnen. De applicatie blijft heel zorgeloos en effectief draaien.
27 augustus 2020 Weer dashboard
Als je buiten werkt, wat veel gebeurt bij mensen die verschillende soorten opnames doen, wil je weten wat het weer doet. Dat geldt natuurlijk ook voor buitensporters en andere mensen die veel buiten moeten zijn. Bij buienrader en het knmi moet je veel klikken om een paar dingen te weten te komen. Zijn er buien? Wat is de temperatuur? Zicht? Wind? Dit tonen we nu in één overzichtelijk en ontzettend simpel scherm. Niet heel erg belangrijk, maar hopelijk wel gewaardeerd! infolead.nl/weer/
27 juli 2020 Locatiegegevens BWNR
Bij schadeopnames met BWNR.NL kunnen nu locatiegegevens vastgelegd worden. Daarmee wordt zichtbaar waar een foto gemaakt is. Ook wordt zichtbaar waar medewerkers zich bevinden. De medewerker bepaalt zelf óf en wanneer locatiegegevens ingeschakeld zijn.
9 juni 2020 Vernieuwde website
U kijkt nu naar de geheel vernieuwde website van InfoLead. Dat werd na 5 jaar wel eens tijd! De nadruk ligt op openheid en overzichtelijkheid in een modern jasje.
5 juni 2020 Offline functionaliteit
De nieuw ontwikkelde 'offline' functionaliteit staat nu live bij de vooropnames. Dit houdt in, dat doorgewerkt kan worden bij een slechte of haperende internetverbinding. Ook is de snelheid sterk verhoogd en minder afhankelijk van de verbindingskwaliteit.
december 2019 Groene hosting
Onze hosting bij Antagonist is groen. Daarnaast is Antagonist gewoon een uitstekende hoster!
juni 2019 BRL 5024 certificering
BK Bouw- en Milieuadvies is ondertussen gecertificeerd voor bouwkundige vooropnamen, die zij uitvoeren met BWNR. Zie https://www.komo.nl/richtlijnen/5024/